August 2, 2017

Unde, cum și de ce purtăm o rochie roșie?

0
Unde, cum și de ce purtăm o rochie roșie?

Această întrebare mi-am adresat-o când am văzut rochia roșie, cu un imprimeu deosebit pe umerașul magazinului Zara, probabil că dacă nu ar fi trebuit să asist la o cumetrie din cadrul familiei nu m-aș fi încumetat să o cumpăr. O să vă întrebați de ce? Răspunsul nu e simplu, adesea nu ne putem îmbrăca în ce ne dictează trendurile, deoarece nu avem conformația corporală necesară. Românul nostru om cinstit care mănâncă și bea până cade sub masă, nu se uită la fizionomia sa ca o problemă de identitate, iar femeile cu forme sunt frumoase! Nu-i așa? Posibil să fie dacă ele se simt bine în corpul lor, însă atunci hai să ne îmbrăcăm corespunzător nu cum se îmbracă fetele cu un abdomen perfect, pentru că nu toate îl avem. Vă sfătuiesc să încercăm pe cât posibil să adoptăm mereu ținute potrivite pentru corpul nostru. Mai știu însă că în fiecare dintre noi trăiește o prințesă roșie, roz sau neagră, depinde de stare, iar de cele mai multe ori când ne dorim să ieșim în evidență la diferite evenimente ni se aprinde beculețul de prințesă roșie și ne visăm într-o rochie roșie perfectă. Foarte bine, dar să nu uităm….ne avantajează???

O rochie roșie avantajează prin culoare aproape pe toată lumea, deoarece prin iluzia optică care se crează datorită culorii, toată lumea pare slabă, însă mare atenție la croiul rochiei:

  1. NU sirenă, dacă ai peste 80 de kg și un bust proeminent;
  2. NU tip prințesă dacă șoldurile tale depășesc 100 de cm;
  3. NU midi, dacă picioarele tale sunt mici și groase;
  4. NICIODATĂ rochie roșie în forma gogoșarului sau a lalelei, indiferent de conformația ta corporală!!!
  5.  DA sirenă dacă bustul tău are dimensiunile de 80-90 cm și  dimensinile șoldurilor la fel, în altă situație riști să pari ridicolă, chiar dacă croitoreasa, mama sau pritenele tale spun că arăți bine;
  6.  DA o rochie roșie dreaptă de sus până jos sau până la genunchi, cu mâneci sau fără mâneci, dacă ai sub 60 de kg fără celulită, abdomen perfect, mâini subțiri. Știu că multora dintre voi genul acesta de croi vi se pare fatal pentru orice siluetă, dar nu, nu este așa la orice altă siluetă poate fi interpretat vulgar un astfel de look.
  7. NU rochie roșie cu spatele gol, dacă spatele tau nu e lucrat bine la sala de fittnes!! Datorită culorii foarte aprinse riști să ți se vadă cele mai mici defecte.
  8. DA o rochie roșie de tip A, cu mâneci lungi, care nu subliniază nici talia, nici bustul și nici șoldurile este cât de cât potrivită pentru cele care nu s-au regăsit în descrierile de mai sus. Este un tip de croi pe care eu una îl recomand, deoarece se pot ascunde diferite defecte corporale.

Rochia roșie pe care eu o port, are un croi simplu drept, asta pentru că eu am o conformație de tip dreptunghi, adică centimetri din sold, bust și talie sunt la maxim 10 cm diferență între ele, asta nu îmi permite să port tot felul de rochii mulate pe corp sau de tip prințesă. Este o rochie dintr-o pânză ușoara care se adaptează la fel de ușor la orice tip de eveniment! Vă las cu poze și sper că sfaturile mele au fost cât se poate de utile. Vă aștept cu păreri și comentarii.

 

#2017 fresh casual ideas#allred#blogger#blogger de modă#casual off#european fashion#fashion#fashion and style#fashion bloger#fashion bloger romania#fashion chlotes#fashionista#fizionomie corporala#fresh style#how to wear red dress#lungu oana#ootd#oufit#pinterest outfit#red dress#rochie de tip A#rochie fashion#rochie rosie#stand out#stret style#style#stylish#women with style#Zara#zara clothes#zara fashion#zara style
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *