February 22, 2016

România necunoscută

2
România necunoscută

Oana 1

Nu știu ce înseamnă pentru voi călătoriile, dar pot să vă spun că eu le văd ca pe o oportunitate potrivită de a explora. Îmi place să fiu o turistă patriotă și să îmi vizitez țara în lung și în lat cu gândul că doar, doar am să descoper ceva nou. În weekendul trecut am făcut o vizită pe meleagurile bihorene, astfel în drumul meu prin Munții Apuseni am descoperit stațiunea Padiș (o noutate pentru mine, nu mai vizitasem până acum bogăția Apusenilor). Regiunea Padiș se află în Muntii Apuseni, mai precis în partea de nord a munților Bihor,la aproximativ 10-15 km est de satul Pietroasa. Regiunea turistică Padiș se constituie din bazinul închis al Cetății Ponorului cu o suprafata de 36 (incluzând Cheile Galbenei și Poiana Florilor) la sud vest și Cheile Someșului Cald – Poiana Varasoaia.
Un vechi proverb spunea că nu contează destinația ci drumul până acolo, ei bine, pot să spun că e foarte adevărată această afirmație. Mergând încet la pas ca un turist adevărat, ochii mei au fost  captați de verdele smarald, care mi-a adus aminte de poveștile din copilărie, cu zâne, prinți, prințese și gâze mici. Adeseori natura îți spune o poveste doar ție pe care doar urechile tale o pot auzi, ochii tăi o pot vedea, doar mâna ta o poate picta și doar gândul tău o poate răstălmăci, datoria ta este să o iubești, să o ocrotești pentru a-i putea înțelege tainele cele mai ascunse.
Vă las în liniște cu gândul la minunata natură românească apuseană urmărind câteva imagini care m-au impresionat și pe care am reusit să le captez servindu-mi ca mici obloane ale casei inimii mele.

DSC_4802..

About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *