January 23, 2018

Pagini din Istoria Modei…

1
Pagini din Istoria Modei…

Ca orice blogger care scrie despre modă ar trebui să studieze puțin istoria costumului, a modei, așa că m-am gândit ca  în anul 2018 voi termina de citit  măcar una din cele cinci cărți pe care le am despre acest subiect. Am început cu cea mai scurtă care are doar 500 de pagini și mi-am propus măcar o oră pe zi să renunț la rețelele sociale și să studiez moda. Așa că la categoria cărți citite de pe blogul meu am să vă aduc câteva informații pe care nu le știați sau pe care le știți  și vă ajută să le puneți în practică sau pur și simplu să vă activeze memoria.

Vestimentația în Grecia și Roma anitică

Forma portului grecesc și roman era dictată exclusiv de materialul și metoda de producere a acestuia. Materialele erau țesute, fiind considerate mult prea prețioase, pentru a fi tăiate și croite după corp. În consecință grecii ți romanii purtau în general haine așezate liber pe corp și împăturite, pliate, înfășurate sau prinse în ace.

Una dintre piesele vestimentare apărute în grecia era tunica. Aceasta era alcătuită dintr-o bucată de material de mătase, dreptunghiular, care era înfășurată peste corp și prinsă în agrafe.

Populația romană inventează toga, o piesă din vestimentația bărbătească, o mantie lungă, înfăsurată pe corp, confecționată din lână sau mătase ( materialitatea togăi depindea de clasa socială a individului care o purta).

#bloger de moda#facultatea de arte#grecia antica#istoria costumului#istoria modei#roma antica#toga#tunica#vestimentatie grecia#vestimentatie roma
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *