May 13, 2018

O grădină de poveste….

0
O grădină de poveste….

                     Unul dintre locurile care m-au impresionat în vacanța din Florența a fost grădina Boboli. Un muzeu în aer liber, unde poți observa frumoasa panoramă a orașului. Acolo muzica o realizează orchestra păsărilor, vizitatorii sunt atenți la sunetele înalte și se limitează la vorbitul în șoaptă, pentru ca fiecare să poată asculta cu atenție orchestra. Am căutat câteva date valide cu privire la istoria și arhitectura grădinilor, aspect pe care doresc să îl împărtășesc cu voi.

Grădina Boboli

Grădina se întinde între Palatul Pitti și Forte Belvedere, este una dintre cele mai grandioase și mai rafinate grădini Domnești ale Curtiilor Europene.

Istoric

A fost proiectată în 1550 de Niccolo Tribolo, la dorinâa Eleonorei di Toledo (soția lui Cosimo I de Medici) . La această grădină au lucrat Davide Fortini  și Giorgio Vasari iar L”Ammannati a pictat curtea care îi poartă și numele. Actualul aspect este rezultatul restaurărilor din sec al XIX-lea, subliniind diviziunea în două părți: Grădina “all Italiana”și o amplă zonă  în stil romantic “all inglese”.

Capodopere

Grădina este un extraordinar muzeu în aer liber, unde s-au fondat armonios elemente arhotectonice și grupuri de sclupturi ce datează din epoca clasica a artelor contemporane. Cele mai importante opere sunt:

  • l”Anfiteatro
  • Bazinul lui Nepun si Fantana lui Neptun
  • Statuia Abundentei de Pietro Tacca
  • Gradina Cavalerului
  • Fantana Oceanului de Giambolognia
  • Fanatana “Mostaccini”de Romolo del Tadda l”Isolotto
  • Grota Madama
  • Grota Buontalenti
  • Statuia Piticului Morgante

Din punct de vedere vestimentar nu am multe de zis, doar că am ales o ținută în nuanțe neutre, pentru a nu distruge compoziția grădinilor cu o ținută contrastantă și opulentă, am ales să mă integrez în peisaj. Vă las cu poze și voi decideți dacă vă simțiți inspirați sau nu.

#be cool#be fashion#boboli#casual chic#casual lover#cool fashion#european girl#fantezie#fashion blogger#fashion blogger romania#fashion follow#fashion girl#fashion my love#fashion on the way#fashionista#Florenta#frumusețe#gradinile boboli#happy#hight life#hight life style#Italia#lifestyle#love fashion#lovley#my clothes#my life#on my way#perfect casual#perfect clothes#perfect life#romania girl#stylish#stylish summer#toscana#trevel#vacanta#vacanta in italia#vis
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *