January 6, 2017

Îmbrăcămintea obligatorie de luat la munte!

2
Îmbrăcămintea obligatorie de luat la munte!

Știu că pentru mulți vacanța a luat sfârși, însă pentru unii abia acum începe și m-am gândit să vă dau câteva sfaturi despre ce ar trebui să purtați în cazul în care sunteți simpli turiști care vă bucurați de câte un fulg de nea, admirați peisajul și cam atât, iar trendul și moda nu vă încântă prea tare, doriți doar ca hainele să vă țină de cald.

1.Puloverul

Eu recomand un pulover de culoare neutră gri, vernil, poate chiar bordo. Obligatoriu să fie confecționat din lână, bumbac sau cașmir, deoarece sunt singurele fibre textile care țin căldură corpului și nu rețin apa, asta în cazul în care au un procent de 10% fibră chimică. Verificați eticheta înainte de cumpărare. Din punct de vedere al croiului, acesta ar trebui să fie puțin mai larg, deoarece e bine să poți lua pe sub el o bluză de corp, îți va fi și mai cald.

2. Fularul

În contrast cu puloverul, după cum puteți observa în fotografiile mele, eu ma ales culoarea bordo, care se armonizează cromatic cu griul. Textura sa e bine să fie asemănătoare cu cea puloverului, asta pentru a nu avea surprize să rămână scame din fular pe pulover sau invers, având în vedere lâna netoarsă din care pot fi confecționate cele două articole vestimentare.

3. Căciula

Când vine vorba de căciulă eu una aș prefera să nu o port, nu îmi place nici măcar una, mi se par toate urâte, nu mă avantajează…însă la -20 de grade, imaginea nu mai contează, ci doar sănătatea. Am găsit rătăcită prin dulap o căciulă dăruită de o prietenă cu câțiva ani în urmă și mi s-a părut singura accesibilă din punct de vedere al croiului și al texturii sale. Însă vouă vă recomand una din fibră naturală, tricotată cât mai estetic posibil, cât să vă avantajeze fizionomia.

4. Pantalonii

Aici fiecare e liber să decidă pentru el/ea de la pantaloni de sky până la jeans, depinde cum vă simțiți confortabili. Eu prefer jeans în orice situație, consider că în materie de haine sunt cea mai importantă invenție!!!!!

5. Încălțămintea

Obligatorie imperemeabilă, cu o talpă antiderapantă de preferabil un număr mai mare ca cel pe care îl purtați, în cazul în care veți lua o șosetă mai groasă. Nu strângeți tare șiretul, piciorul trebuie să fie lejer, pentru o circulație bună a sângelui.

6. Geaca

La fel de impermeabilă, orice culoare, însă în cadrul croiului vă recomand o lungime midi și de preferabil cu glugă, pentru a te proteja de ninsoare.

dsc_7961 dsc_7963 dsc_7966 dsc_7969 dsc_7972 dsc_7977

 

 

#bocanci#bordo#bumbac#căciulă#echipament de munte#fashion#fibră chimică#fibră naturală#fukar#geacă#geacă de iarnă#gri#jeans#midi#mix de texturi#șosete groase#style#textura
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact

Oana Zãblãu

Cine sunt eu?

eolistyle@gmail.com