April 21, 2018

Fashion on the road…

0
Fashion on the road…

Am fost destul de absentă  în luna martie din cadrul blogului, deoarece am avut multe proiecte pe care abia am reușit să le duc la bun sfârșit. Pe lângă toate astea mi-am facut timp și pentru o vacanță scurtă și intensă. Am văzut Florența și Cinque terre în trei zile și am rămas impresionată de frumusețea Italiei. Fiecare colțișor al acestei tări spune o poveste, de care nu te saturi și parcă vrei să o mai auzi…

În stilul caracteristic am să vă împart povestea călătoriei mele în trei părți în cadrul blogului și încep cu Cinque terre, mai cu seamă, Manarola.

 

Manarola este (probabil)  cel mai cunoscut sat din seria de sate Cinque Terre, care se desfășoară pe malul Marii Ligurice, fiind cel mai vechi din cele 5 sate, ținând cont de atestarea Bisericii San Lorenzo (1338). Numele de Manarola, provine din  latinescul “magna rota” cu referire certă la roata morii din sat. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mut în acest ținut este liniștea și pacea pe care am simțit-o în acel loc. Bucuria de pe fețele oamenilor, relaxarea și plăcerea de a se bucura de lucruri mărunte. Satul acesta nu depășește  4 km de la Nord la Sud sau de la Est la Vest. Vecinul este mai mult coleg de balcon, datorită străzilor înguste, care îți permit un schimb de ulei cu vecinul de la un geam la altul, la doar o întindere de braț. Pescărușii te însoțesc la tot pasul, peștele este masa principală iar înghețata nu lipsește din meniul zilei.

Să vorbim puțin și despre fashion. Italia se presupune a fi o țară care a globalizat lumea modei, însă populația a fost acaparată și ea de un spirit turistic în cât moda în astfel de locuri nu este prezentă decât printr-o pereche de pantofi sport, un tricou alb și niște jeans. Eu m-am gândit cu trei săptămâni înainte ce voi purta în fiecare zi, așa că atunci când aud de Italia, mare, soare, mereu îmi imaginez diferite colecții a celor de la Dolce& Gabbana și mă gândesc la o reinterpretare a acestor ținute. De data aceasta am găsit o rochie cu buline pe care în liceu o purtam excesiv și m-am gândit că o pot accesoriza perfect cu o fundă mare în păr, realizată dintr-o eșarfă, pe modelul doamnelor și domnișoarelor din Sicilia. Ia uitați ce a ieșit….

 

About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *