August 4, 2017

Delta Dunării

0
Delta Dunării

M-am hotărât să scriu articolele în momentul în care vizitez locul, ca sentimentele să fie vii, până ele nu trec doar o amintire pe care încerc să o reconstruiesc ca un puzzle. Azi am vizitat Delta Dunării și am simțit că turismul românesc trebuie promovat și dezvoltat din ce în ce mai mult: Având în vedere că avem o Deltă unica în Europa ar trebui vizitată mai des. Rezervația naturală a Biosferei Deltei Dunării se împarte de-a lungul celor trei brațe Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe, care conduc Dunărea la vărsarea ei în mare. Fiind pentru prima oară în Deltă, am mers după cum m-a sfătuit tatăl meu la Mon Jardin Mahmudia, o localitate aflată pe brațul Sfântul Gherorghe, unde se poate ajunge foarte ușor din Cosntanța pe carosabil. Hotelul Mon Jardin este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din zona, în primul rând datorită priveliști și a serviciilor. Mai multe despre acest primitor hotel puteți găsi aici.  

Viața din Delta Dunării nu e una ușoară, se pare că oamenii muncesc vara cât de mult, ca iarna să poată trăi. E foarte ciudat să crezi că exista viață pe canale mici și îți e și mai greu să îți imaginezi care e viața lor de zi cu zi. Majoritatea trăiesc din ce le oferă natura și anume pește. Fiecare gospodărie are cel puțin o barcă în fața casei, toată lumea știe să vâslească sau măcar să conducă o barcă cu motor și bineînțeles să pescuiască. Majoritatea localnicilor și-au dezvoltat mici afaceri, unii servesc câte un prânz cu preparate din pește specifice zonei pentru turiștii aflați în excursie, alții au diferite pensiuni unde pescarii poposesc câteva nopții sau diferiți turiști care adoră aventura. Eu m-am limitat azi la vizitarea Milei 23 ( satul în care s-a născut marele campion olimpic Ivan Patzaichin la kaiac canoie) . Am mâncat un prânz format din mai multe preparate de pește, eu nu prea mănânc pește însă aceasta a fost prea bun ca să-l las acolo și dacă tot eram în Deltă ce să manânc???/ pește. Am călătorit până la Mila 23 cu o barcă pe Canalul 36 al Dunării, Sinistra, am poposit la intrarea în câteva lacuri, pentru a vedea o parte din faună și vegetația Dunării, am vazut destul de puțin zic eu, deoarece toate viețuitățile fugeau din calea bărcilor cu motor. Am văzut egrete, pelicani, lebede și bineînțeles vegetația specifica Deltei, trestie și din nou trestie, salcie și câțiva plopi, dar pot să vă garantez că peisajul e absolut superb când ajungi în dreptul nuferilor albi sau galbeni. Din punct de vedere al îmbrăcămintei am încercat cumva să mă integrez în temă. Astfel,mi-am luat o rochie marinărească, mi-am confecționat un turban dintr-o eșarfă, accesorizat cu o pereche de cercei de la H&M că tot a fost perioada reducerilor, iar pe post de poșetă am ales un rucsac din pânză, tot în dungi și din pânză. Vă las cu poze și cu poftă de Delta Dunării, unde eu la anul cu siguranță mă voi întoarce!!!! Mai am multe de vizitat!!!!!!!!!!!!!!!

 

#accesorii#barca#canalele dunării#cercei H&M#Delta Dunării#Dunărea#fashion#fashion in vacantion#fashionista#fashionn blogger#fauna si vegetatia Deltei#mahmudia#Mila 23#mon jardin#nuferii albi#nuferii galbeni#pescari#reduceri#rucsac#styish#style#style blogger#tinuta marinareasca#tulcea#turban cu flori#turismul romanesc#turistii#vacanta#Vacantion
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *