April 30, 2017

Cum purtăm trenciul primăvara

0
Cum purtăm trenciul primăvara

Trenciul este una dintre piesele vestimentare clasice, care nu se demodează niciodată. Încă de la începutul secolului al XX-lea trenciul a devenit un must have al sezonului de toamnă sau primăvară. Înainte de a vă spune cum putem purta trenciul, am scris o mică istorie a sa cu câteva puncte de referință.

  • Acestă piesă vestimentară își face primele apariţii pe marile ecrane în filmele anilor ’40, îmbrăcând actori celebri ca Alan Ladd, Humphrey Bogart, ajungând să fie uniforma lui Peter Sellers în celebrul ciclu de filme „Pantera roz”.
  • Trenciul este consacrat ca vestimentație feminină, după ce fusese una exclusiv masculină, de Katharine Hepburn, Ella Raines, Sofia Loren, Ava Gardner, Audrey Hepburn şi Catherine Deneuve, de asemenea a fost purtat pentru prima dată de o femeie în 1928, în filmul A woman of affairs, ce a avut-o ca protagonistă pe Greta Garbo.
  • Trenciul apare pe piaţă în mod oficial în anul 1856, când Thomas Burberry deschide primul magazin de haine bărbăteşti în Basingstoke, în Hampshire.
  • Ca şi blugii trenciul este într-o primă fază haină destinată muncii. Astfel, primii clienţi ai magazinului sunt agricultori, crescători de vite, vânători, medici de familie, care aveau nevoie de o haină rezistentă în faţa intemperiilor climei britanice.
  •  Astfel, în anul 1856 apare prima haină Burberry, numită „Gents Walking”, o pelerină amplă, cu umeri raglan, care va deveni, mulţumită lui Arthur Conan Doyle, uniforma lui Sherlock Holmes.
  • Burberry face noi experimente pentru îmbunătăţirea materialelor, astfel realizează un fir care se impermeabilizează înainte şi este ţesut pe diagonală. Materialul nu mai miroase a cauciuc, iar ţesătura în solzi permite alunecarea picăturilor de ploaie.

Știu că e un mit să purtăm trenciul doar toamna, pentru că este un anotimp ploios, însă după cum puteți observa nici primăvara ploile nu încetează să dispară. Eu vă recomand cu căldură un trenci în bagajul vostru oriunde ați pleca primăvara (dacă găsiți unul colorat cu atât mai bine). Eu vă las aici câteva linkuri de unde puteți achiziționa aceasta creație vestimentară. ZootFashionupZega

Eu am ales un trenci colorat, verde, de primăvară, ca să simt primăvara măcar prin culoare, cu un croi clasic pentru a-l putea asorta la orice piesă vestimentară de la jeans, la pantaloni din orice material textil, de la fuste de diferite texturi pănă la bluzele tricotate sau dintr-un material vaporos. Practic a purta un trenci nu e nu știu ce greutate vestimentară, este foarte ușor de accesorizat, în cazul în care lungimea lui depășeste linia genunchilor, nu se șifonează niciodată dacă atunci când îl cumperi te uiți pe eticheta sa și observi că are mai mult de 60% fibră chimică ( poliester, poliacrilonitril, etc.)

 

#blogger#blogger de modă#clasic#clasică#classic fashion#croi clasic#cum alcătuim ținute vestimentare#cum purtăm#fashion#fashion blogger romania#fashion design#fashion glamour style#glamour style#http://www.zega.ro/jachete-si-geci-dama/trenciuri/#https://www.fashionup.ro/femei/geci-~-sacouri_trenciuri.html#https://www.zoot.ro/cautare/q/trenci?gclid=CjwKEAjwlpbIBRCx4eT8l9W26igSJAAuQ_HGIGiF4UQc6YJGqjC_BoeZeLU3FY1qWQL_NSs52uCvMxoCtYvw_wcB#inspiratinal oufit#inspiration#istorie#istorie vestimentară#mix and match#ootd#oufit 2017#outfits#piesă vestimentară#piesă vestimentară clasică#piese vestimentare#primăvară#stand for fashion#street style#style#trenci#trenci colorat#trenciul#verde#what to wear
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *