August 21, 2014

COCOON’ S

2
COCOON’ S

Arta de a face haine, dorința de a stiliza corpul omenesc cu ajutorul veșmintelor m-a împins să urmez o facultate de arte și să studiez problema prin ochii unui om dornic de cunoaștere.

Timpul petrecut în facultate m-a ajutat să îmi ordonez ideile, să îmi descopăr atuurile și am pășit cu curaj în lumea tiparelor, a texturilor, a imprimeurilor cu scopul de a le ajuta pe acele femei ridiculizate, criticate și chiar judecate de societate datorită hainelor cu care se îmbracă. Tot în facultate am înțeles că simplitatea e sfântă și că nimic nu te face scoate din anonimat decât ea, indiferent de personalitatea sau de conformația corpului.

Moda se împarte în mai multe categorii, astfel eu am ales să mă ocup de latura stilistică, deoarece majoritatea oamenilor pe care îi observ pe stradă se îmbracă doar pentru a-și acoperi pudoarea nimic mai mult, în schimb hainele trebuie să transmită câte un simbol cu privire la personalitatea ta.

…..să începem cu COCOON’ S sau Camuflarea ca formă a feminității…..poza 6poza 8 - Copy poza 5 - Copypoza 1 poza 2 - Copy poza 3 - Copy poza 10 poza 11

    Conceptul colecției Cocoon’s are la bază ideea de camuflare a formelor anatomice ale femeii. Femeia căreia i se adresează această colecţie este femeia contemporană, a cărei viaţă se desfăşoară într-o continuă agitaţie, iar felul în care se îmbracă trebuie
să fie adaptabil la toate momentele zilei. Paltonul cocon camuflează această femeie, transformând-o într-o figură introvertită, care pune sub semnul misterului adevărata-i personalitate.
Aria artistică în care se încadrează această colecție este cea experimentală, iar din punct de vedere al conformației corporale se potriveşte tuturor tipologiilor feminine.
Materialele folosite sunt pâsla, stofa, iar culorile predominante sunt: gri, verde și albastru.
Pe lângă forma de cocon pe care o au ținutele vestimentare, li s-a adăugat și o anume structură. Acestă structură este realizată sub forma unei bijuterii, materialele folosite fiind sârma şi perlele. Această bijuterie este adusă la un nivel supradimensional, devind astfel o parte care se integrează în vestimentaţie ca şi cum ar fi un alt material textil. Ea poate fi
poziționată în locul mânecii, al umărului, sau chiar în jurul taliei.
Orice mister este dezvăluit la un moment dat, iar dacă vine vorba de vestimentația concepută ca un mister, ea apare ca o parte integrantă a celui care o poartă, iar persoana respectivă transmite o anumită stare de spirit sau un mesaj, ceea ce ne face pe
noi privitorii să o catalogăm ca având o anumită personalitate, un anumit gust vestimentar, sau chiar o apartenenţă la o anumită clasă socială, în speţă frecventarea unui anume grup social.
Femeia cocon este femeia introvertită, misterioasă, care îşi dezvăluie secretul doar atunci când urmărește un interes sau când vrea să îi uimească pe cei din jur. În momentul în care carapacele groaie părăsesc corpul, femeia este o fiinţă liberă, dornică de exprimare.    Dezvăluirea misterului vestimentar se face odată cu apariţia pieselor vestimentare aflate dedesubtul acestor carapace. Pantalonii scurţi tip anii ‘60 conturează compoziţional ţinuta vestimentară care scoate la iveală o anumită tipologie feminină. Ţinutele aflate dedesuptul coconilor au rolul de a sublinia atât linia umerilor, cât şi linia şoldului. Pentru realizarea
acestor ținute am folosit materiale sintetice, care au în componența lor elastan pentru a crea ținute lejere care lasă corpul să se simtă liber şi totodată dau o notă de eleganţă. Cromatica (gri, albastru şi verde) am păstrat-o la fel pentru unitatea colecţiei.
În colecția Cocoon’s accentul cade asupra volumetriei pentru a adânci misterul feminității contemporane. Costumul este carapacea care camuflează diferitele tipologii feminine, dar şi diferitele temperamente pe care fiecare femeie le promovează în stilul caracteristic.
poza 4 - Copy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *