August 17, 2017

Ce ascunde România noastră????

0
Ce ascunde România noastră????

Știu că toată lumea alege pentru vacanța de vară o destinație exotică, în afara țării și pe bună dreptate având în vedere articolele mele anterioare… Însă să nu uităm și țara noastră poate fi valorificată din punct de vedere turistic, deoarece sunt multe locuri frumoase pe care le poți vizita. După ce am traversat litoralul românesc, m-am îndreptat spre munții noștri minunați, mai cu seamă în Praid. O localitate situată în județul Harghita, în Munții Harghitei. Beneficiile acestei stațiuni se bazează pe resursele de sare pe care Carpații de Curbură le dețin. Dacă imunitatea ta e la pământ și răcești destul de des iarna, îți recomand câteva intrării în salina Praid și îți garantez că te vei întoarce acolo, deoarece sănătatea e la ea acasă. În cazul în care crezi că doar cei de vârsta a treia trebuie să viziteze această stațiune, te înșeli amarnic, vei rămâne surprins să vezi câți tineri îi calcă pragul. În apropierea salinei vei descoperi un ștrand sărat, chiar foarte sărat, așa că înotul nu va mai fi o problemă, apa te va ține la suprafață fie că vrei fie că nu vrei. O altă stațiune în apropierea Praidului este Sovata, care se alfă în județul Mureș, iar prima impresiepe a fost un WOWWW!!! Nu mi-a fost dat de mult să văd atâta curățenie într-un singur loc și atâtea case din lemn sculptat, una mai frumoasă ca alta, una mai colorată ca alta, parcă toate piesele de lego din copilăria mea au prins viață într-un singur oraș. La Sovata m-am scăldat în apa caldă și sărată a lacului Ursu. Monument unic al naturii în Europa, lacul Ursu, cel mai mare lac sărat și helioterm din Europa, are o suprafață de 40.235 mp, o circumferință de 1180 m și o adâncime maximă ce depășește 18 m. Procesul de dizolvare a sării din masivul de sare continuă. Astfel, salinitatea lacului Ursu prezintă o variație mare în funcție de adâncime: 0-2 m până la 100 g/l și de la 2 m până la fundul apei 220-300 g/l. Apa dulce a pârâurilor Auriu și Toplița, având densitatea specifică mai redusă decât apa sărată, se menține la suprafață și acționează ca izolator termic: permite penetrarea radiațiilor solare, care încălzesc straturile de apă sărată din interior, dar totodată previne pierderea căldurii acumulate, acest fenomen fiind cunoscut sub denumirea de heliotermie. Mai multe informații puteți găsi aici. 

Cum te îmbraci când mergi într-o astfel de stațiune??? Te îmbraci tematic aș spune eu. De ce? Pentru că  acolo nu există vreun pervaz fără flori, am ales să port o rochie zara cu flori (în noua colecție puteți găsi o varietate de rochii cu flori) pe care să o integrez în peisajul ardelenesc arhitectural. Părul împletit în 15 minute de mine, ca să nu îl ud  în timpul înotului, o pereche de cercei cumpărați de la un magazin vintage din apropiere și o pereche de ochelari din categoria suveniruri de la tarabele de pe marginea drumului, iar sandalele le-ați mai văzut și în alte postări, însă din punct de vedere cromatic se potriveau perfect! Am creat un look fresh de concediu, în mai puțin de 30 de minute. Vă las cu poze și vă recomand cu căldură cele două locuri din pe care le-am vizitat.

#be fashion#be stylish#black and red#black dress#blogger traveling#casual dress#casual outfit#cercei roșii#chic#chic look#cute and casual#dress#european fashion#european fashion looks#fashion#fashion blogger#fashionista#glogger life#go fashion#look#look book#look chic#love fashion#Munții Harghitei#my fook#ootd#outfit for summer#Praid#rochie cu flori#România#sandale roșii#Sovata#style#styling#stylish#summer 2017#summer fashion trends#summer outfit#summer trends#syilish summer#vacanta#Vacanță în România#vintage shop#what I wear to day#Zara#zara fashion#zara.com
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *