September 15, 2017

5 locuri de vizitat în Maramureș…

1
5 locuri de vizitat în Maramureș…

1.Bisericile din lemn

Dacă îți faci vacanța în Maramureș trebuie neapărat să-ți faci timp să vizitezi bisericile din lemn din zonă. Ele se numără printre cele mai importante obiective turistice din Maramureș, iar opt dintre cele aproximativ 100 de biserici și mânăstiri din lemn se regăsesc în lista patrimoniului UNESCO. Iată câteva dintre cele mai frumoase biserici din lemn din Maramureș pe care merită să le descoperi: Biserica din Surdești (considerată cea mai mare construcție de lemn din lume), Mânăstirea BârsanaBiserica din IeudBiserica BudeștiBiserica JosaniBiserica DeseștiBiserica IzeiBiserica Plopiș. Eu am reușit să vizitez doar Mânăstirea Bârsana însă cu siguranță mă voi întoarce curând să văd și celelalte biserici. Bârsana îți oferă un muzeu în aer liber a tot ceea ce înseamnă tradiția maramureșeană.

2. Cimitirul Vesel Săpânța 

vacanță în Maramureș pe care nu o să o uiți prea curând te va purta și la Cimitirul Vesel din Săpânța. Este un loc unic în Europa, unde moartea este celebrată… altfel. Crucile din cimitir (aproximativ 800 la număr) sunt albastre, iar pe ele există basoreliefuri care prezintă o imagine reprezentativă pentru cel care a decedat. De asemenea, fiecare cruce are și un epitaf în versuri, majoritatea pline de umor.

#arta maramureseana#arta traditionala#arta traditionala maramureseana#barsana#beautiful romania#befashion#biserici din lemn#borsa#Cimitirul Vesel#fashion maramures#fashionista#frumusetea maramuresului#frumusetea tarii#geografia româniei#locuri de vizitt in maramures#Maramureș#masivul pietroasa#Mocăniță#Mocănița cu aburi#Mocănița Maramures#munții rodnei#muzeu în aer liber#Parcul Natural Munții Maramureșului#parcul natural Munții Rodnei#pe valea Vaserului#Săpânța#so style#style#stylish#telescaun borsa#Vișeu de Jos#Viseul de Sus
About theOana Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *